Maarit Lantto-Tolvanen

Pentikäinen yrittää tehdä neittaanmäet


Eurovaaliehdokas kyntää maan jokaisen kolkan tullakseen valituksi parlamenttiin. KeskiSuomalainen 9.6.1999
Gradua vaille valmis teologian ylioppilas Antti Pentikäinen (kesk.) on untuvikko puoluepolitiikassa, vaikka takana on vankkaa näyttöä opiskelijapolitiikasta ja järjestötyöstä. Tähän asti hän suorastaan torjui politiikan, koska oli nähnyt sen karut kasvot liian läheltä. Juha-isä toimi muun muassa 80-luvulla Keskustan puoluesihteerinä.
-Kampanja on ollut rohkea ja puhdistavakin kokemus huomata, että on pystynyt havaitsemaan hienoja asioita kansanvaltaisessa järjestelmässä, eurovaaliehdokas iloitsee kesken vaalikiertueen. Pentikäinen ei antaisi mistään hinnasta pois sitä, mitä hän on kahdessa kuukaudessa kokenut tavatessaan satoja ihmisiä eri puolilla maata. Hän kertoo kiertäneensä maan jopa neljään kertaan. Syykin on selvä.
-Pitää tehdä neittaanmäet, jos aikoo päästä europarlamenttiin. On kierrettävä maa jokaista pikkunurkkaa myöten, kun ei ole julkisuusarvoa ja nostetta, hän viittaa puoluetoverinsa eduskuntavaalityöhön. Jyväskylässä keskiviikkona puhunut Pentikäinen tavoittelee 40000 ääntä. Hän uskoo, että hänellä on kannatusta niin Uudellamaalla kuin Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Vanhoillislestadiolaisiin lukeutuva Pentikäinen sanoo, ettei hän ole kampanjoinut sen enempää uskonveljien tai -sisarien parissa, vaikka osa tukimiehistä onkin vakaumuksen tunnustaneita.
-Itse pyrin pitämään uskon ja politiikan erillään toisistaan. Euroopan opiskelijoiden puheenjohtajalle Euroopan unioni on tuttu paikka, sillä hän on työskennellyt siellä. Pentikäinen sanoo haluavansa tehdä työtä sen eteen, että keskustasta tulisi vahva vaikuttaja.

-Puolueella on nyt elämän ja kuoleman kysymys, millä tavalla se voi uudistua liikkeeksi, joka kykenee EU:n puitteissa vaikuttamaan ja viemään asioita eteenpäin.