Pohjolan Sanomat Lauantai 13.7.2002

Perinteiset Rauhan Sanan Suvijuhlat alkoivat Alatornion kirkolla

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan vuotuinen kesätapahtuma Suvijuhlat alkoi perjantaina Torniossa. Alatornion kirkossa ja sen ympäristössä järjestettävä tapahtuma jatkuu sunnuntaihin saakka ja siihen odotetaan tuhansia osanottajia. Suvijuhlat järjestettiin Torniossa viimeksi 10 vuotta sitten ja silloin ne kokosivat noin 5 000 osanottajaa eri puolilta Suomea.

Tämän vuoden Suvijuhlien teemaksi on valittu kristillisen elämän lähteille opastava aihe ”Suurin on rakkaus”. Perjantain otsikko oli ”Usko”. Lauantain johtava ajatus on ”Toivo”, ja Kirkastussunnuntaina juhlien aiheena on ”Rakkaus”. Sunnuntain jumalanpalvelus radioidaan Alatornion kirkosta, jossa saarnaa kirkkoherra Ari Juntunen.

Suvijuhlien järjestelyistä vastaavat Rauhan Sanan Tornion yhdistys ja Tornion seurakunnat. Juhlatoimikunnan puheenjohtajan Jaakko Rytisalon mukaan seurakuntalaisten osallistuminen suurin joukoin talkoisiin kertoo halusta saada hengellinen kesätapahtuma Tornion alueelle.

- Talkoolaisten joukko koostuu yli herätysliikerajojen, Rytisalo kertoo.

Evankeliointia,
puheita ja laulua

Suvijuhlien ohjelman kuuluu perinteiseen tapaan evankeliointia seurapuheiden, raamattutuntien ja hengellisten laulujen merkeissä. Näiden juhlien kohokohtiin kuuluu muun muassa Rauhan Sanan uuden laulukirjan -  ”Siionin matkalaulujen” - käyttöönotto. Kirja esiteltiin perjantai-iltana järjestetyssä matkalauluillassa.

Toinen kiinnostava ohjelmakohta on sunnuntain lähetystilaisuus, jossa kansainvälisesti arvostettu kirkollinen diplomaatti, Maailman evankelisen ystävyysjärjestön (World Evangelical Fellowship) ihmisoikeustyön johtaja, rovasti Johan Candelin puhuu kristittyihin kohdistuvista vainoista. Juhlilla on sanaa jakamassa lähes 30 puhujaa.

Suvijuhlien yhteydessä pidetään tänään lauantaina myös Lähetysyhdistys Rauhan Sanan vuosikokous. Yhdistystä johtaa asessori Jaakko Haapala, joka on runsaan vuoden palvellut myös Aunuksen Karjalan Vitelen alueella lähetysyhdistyksen ja Kokkolan rovastikunnan yhteisenä lähetyspappina.

Rauhansanalaisuus on 1930-luvulta lähtien muodostunut omaksi ystäväjoukokseen Pohjoisen herätyksen laajassa kirjossa. Rauhansanalaisten yhdyssiteenä palvelee Rauhan Sana -lehti, jolla on noin 3 000 tilaajaa. Ruotsinkielisillä on oma lehtensä Zions Missiontidning.

Rauhansanalaisuuden valta-alueita ovat olleet Tornionjoen ja Muonionjoen laaksot sekä Pohjanmaa, mutta muuttoliikkeen myötä etelän kasvukeskusten merkitys on kasvanut yhä suuremmaksi. Liike vaikuttaa myös Ruotsissa, Pohjois-Norjassa ja Yhdysvalloissa. Lähetystyön myötä sen vaikutus on levinnyt myös Venäjälle ja Baltiaan.

Päivitetty 02.01.2005 04:00
© Lestadiolaisuus.info

Sponsored by ProKarelia